Amaveťáci na M-SR a Svetovom pohári
               

Amaveťáci na M-SR a Svetovom pohári

Dátum: 09.06.2015  |  Autor: Bronka  |  Kategória: nekategorizované

MS a Svetovy pohar modelariČlenovia Amavet klubu č.808 sa v dňoch 1.-3.5.2015 zúčastnili súťaže Majstrovstiev Slovenska v raketovom modelárstve. Lietalo sa na lúke za obcou Koš. Súbežne sa lietala i súťaž Svetového pohára, za účasti družstiev z Nemecka, Švajčiarska, Lotyšska, Českej republiky, Bieloruska a Slovinska. Počasie ani tentokrát pretekárom naprialo, striedavo pršalo a mrholilo počas všetkých troch dní. Fúkal nepríjemný vietor a za modelmi sme často bežali až do susednej dediny. Milí obyvatelia obce Koš nám ochotne pomáhali s modelmi, ktoré pristáli v ich záhradách na ovocných stromoch i na stĺpoch pouličného osvetlenia. No a vtedy – kvalitný a dlhý rebrík nie je zlý.

 

Umiestnenie našich pretekárov bolo nasledovné:

M-SR – juniori: S3A    Jozef Holobradý  3.m

                    S4A    Veronika Mitašová

 

         seniori   S9A   Milan Javořik st.  3.m

Za zmienku stojí umiestnenie pretekára v Veľkých Uheriec Miroslava Knajbela, ktorý sa na modelársku scénu vrátil po piatich rokoch – a naozaj vo veľkom štýle. Po predchádzajúcich výborných výkonoch na Nominačnej súťaži v Partizánskom bol opäť úspešný aj v Prievidzi.

V kat. S9A obsadil 1. miesto a stal sa Majstrom Slovenska . V kategórii S8E/P obsadil opäť prvé miesto – M-SR a túto súťaž vyhral aj v rámci Svetového pohára.

Všetkých pretekárom blahoželáme!!!!!!

 

Mgr. Janka  Kajanová, vedúca Amavet klubu č.808