Konferencia JUNIOR INTERNET je vstupnou bránou pre budúcu IT mládež
               

Konferencia JUNIOR INTERNET je vstupnou bránou pre budúcu IT mládež

Dátum: 17.03.2015  |  Autor: Bronka  |  Kategória: nekategorizované

Bratislava, 12.3.2015 – Aplikácia eČašník Vám pomôže pred vstupom do reštaurácie si online vybrať menu, alebo vypýtať účet a to prostredníctvom bežných mobilných zariadení. Túto Science fiction, ktorá sa v bežnom svete stáva realitou si môžete pozrieť na konferencii Junior Internet v Bratislave.

Junior Internet je súťažná konferencia, ktorá pomáha mladým, začínajúcim programátorom webu, grafikom, blogerom. Na dvojdňovej konferencii mladí nadšenci vo veku do 18 rokov predstavia svoje IT vízie skúseným odborníkom a porotcom, ktorí odporučia najlepšie myšlienky prezentovať na svetovej výstave Expo Sciences International 2015 v Bruseli.

Junior Internet sa tradične uskutoční na univerzitnej pôde Fakulty informatiky a informačných technológii STU v Bratislave, kde žiaci stredných škôl v dňoch 27. – 28. marca 2015 predstavia inovácie v prostredí internetu cez kategórie web, dizajn, erb, app, learn, blog alebo text.

Spestrením programu pre súťažiacich a návštevníkov zaujímajúcich sa o internet budú odborné prednášky, ktoré nám dovolia nazrieť do takých tém ako je napríklad programovanie v PHP a najčastejšie chyby programovania, alebo prostredie webhostingovej spoločnosti.

 

Záštitu nad podujatím prevzal predseda Národnej rady SR a Digitálny líder SR, Peter Pellegrini,

ktorý odovzdá hlavú cenu víťazovi

a dekan Fakulty informatiky a informačných technológií STU pán doc. Ing. Pavel Čičák, PhD.

 

Slávnostné otvorenie konferencie Junior Internet sa uskutoční v piatok 27. marca 2015 o 11.00 hod., prezentácia prác bude pokračovať do 17.30 hod.

V sobotu 28. marca 2015 budú prezentácie prác pokračovať od 09.00 do 12.00 hod. kedy bude ukončenie s vyhodnotením.

Cieľom projektu je mladých ľudí na konferencii Junior Internet motivovať k tvorbe – nie len pasívne prijímať, podporovať v kreativite – nie len kopírovať to čo už existuje, naučiť sa prezentovať nové myšlienky a nie len počúvať myšlienky druhých.

Prijmite, prosím pozvanie na uvedené podujatie.

Kontakt na koordinátora Konferencie Junior Internet

Dávid Richter, 0948 345 177, www.juniorinternet.sk