Titul „Učiteľ bez predsudkov“ získal člen AMAVET-u
               

Titul „Učiteľ bez predsudkov“ získal člen AMAVET-u

Dátum: 10.05.2019  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

Uplynulú nedeľu sa konalo finále ankety Zlatý Amos. V troch disciplínach celkovo súťažilo šesť pedagógov, ktorí sa do finále museli prebojovať cez regionálne kolá a semifinále. V kategórii UČITEĽ BEZ PREDSUDKOV zvíťazil Ing. JÁN MOTEŠICKÝ, učiteľ informatiky, fyziky a matematiky na Gymnáziu Cyrila Daxnera vo Vranove nad Topľou, ktorý je vedúcim AMAVET klubu 964. Srdečne blahoželáme!

Po prebratí ocenenia nám Janko povedal: "Ocenenie učiteľ bez predsudkov som získal po nominácii mojimi žiakmi, ktorí v mojej nominácii popísali ako sa ich snažím naučiť nebáť sa prekonávať strach a predsudky, ktoré sú v nich samých".

Podvečerný program 13. ročníka ankety Zlatý Amos SR bol mimoriadne zaujímavý, kreatívny a miestami aj vtipný. Hlavný organizátor ankety Zlatý Amos je OZ ADEVYK, hlavný partner je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, hlavnou tvárou ankety je  Igor Timko zo skupiny No Name. Titulom Zlatý Amos 2019 sa od nedele 5. mája bude hrdiť učiteľka prvého stupňa Petra Kubičková zo Žiliny. Okrem udelenia hlavného titulu Zlatý Amos boli udelené aj ďalšie ceny a to Zlatá škola, Pedagóg na ktorého sa oplatí spomínať, Naj učiteľ národnostných menšín a už spomínaný Učiteľ bez predsudkov.

Tento rok sa konal 13. ročník súťaže a Naj ankety o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku Zlatý Amos 5. mája v Pezinku. Za uplynulých 12 rokov organizátori ocenili viac ako 90 učiteľov z celého Slovenska. Do ankety Zlatý Amos sa počas jej trvania zapojilo viac ako 40 tisíc žiakov, 551 základných a stredných škôl, organizátori dostali 693 učiteľských nominácii. Učiteľom, žiakom a školám zapojených do ankety odovzdali viac ako 101 tisíc eur. Sme radi, že v tomto roku pri tom bola aj Asociácia pre mládež vedu a techniku – AMAVET!

AMAVET klub 964 pri Gymnáziu Cyrila Daxnera vo Vranove nad Topľou vznikol v roku 2015 a pôsobí ako súčasť Gymnázia Cyrila Daxnera. Od počiatku existencie klubu sa v spolupráci so školou venujú žiakom a podporujú ich v oblastiach ako sú robotika, programovanie a prírodné vedy. Klub vedie UČITEĽ BEZ PREDSUDKOV Ing. Ján Motešický, učiteľ informatiky, fyziky a matematiky. Aktivity klubu vedie v poobedňajších hodinách a cez prázdniny. Klub má na konte mnohé úspechy. Aj keď škola nepatrí medzi odborné školy, dlhodobo sa snažia presadzovať v oblasti programovania a robotiky. Prácou v popoludňajších a večerných hodinách sa im darí dosahovať výborné výsledky aj v zahraničí.

Ján Nemec