Účasť na národnom finále RoboRAVE-2016 v CZ.
               

Účasť na národnom finále RoboRAVE-2016 v CZ.

Dátum: 18.03.2016  |  Autor: Jozef  |  Kategória: nekategorizované

Víťazi nultého ročníka RoboRAVE, žiaci Gymnázia VPT v Martine, ktorí sú členovia AMAVET klubu 549 sa zúčastnili na tohtoročnom celočeskom finále 5. ročníka súťaže autonómnych robotov RoboRAVE – 2016 CZ, ktoré organizoval AMAVET CZ v Pardubiciach, súbežne s 23. ročníkom EXPO SCIENCE AMAVET   v dňoch 10. a 11. marca 2016.

Po náročnom týždni príprav, stresu a konečnej rezignácie nastúpil celý tím v skorých ranných hodinách na žltý vlak Region-Jetu, ktorý ich doviezol do finálnej destinácie - do Pardubíc v Českej republike. Po príchode a vystúpení z vlaku si chlapci uvedomili, že Pardubice sú skutočne nádherné a rozhodli sa svoj čas tu využiť do poslednej sekundy.

Nastal deň „D“ a tak spolu s robotmi a dobrou náladou vykračovali na miesto súťaže – Výstavné centrum IDEON. Keďže prišli medzi prvými, po zaregistrovaní  sa začali  hneď pripravovať, aby im robot správne fungoval.

Kvalifikácia do súťaže sa začala s malým oneskorením. Zo sedemnástich prihlásených tímov na kvalifikáciu nastúpilo pätnásť. Náš tím „Ohyzdov“ zvládol kvalifikáciu, pričom chalani úspešne ubránili nášho robota. Následne ich čakala samotná súťaž, najťažšia kategória RoboRAVE – Hasenie ohňa. Senzibilnejší vyronili aj slzu, niektorí roboti robili neuveriteľné veci, ktoré od nich nikto nečakal.

V tohtoročnej tvrdej konkurencii sa tím zo Slovenska umiestnil v prvej desiatke, na čo sme právom hrdí.

Účasť našich členov na tak prestížnej súťaži ich posunula opäť dopredu vo vlastnej stavbe budúcich modelov autonómnych robotov, ktorú chcú zúročiť 20.4.2016 v Trenčíne na Trenčianskych robotických dňoch - 2016.

Cestou späť na čierny vlak LEO sa ešte stihli v Pardubiciach zastaviť v kultúrno obchodnom centre, kde tí odvážnejší sa po večeri aj spúšťali po medziposchodovej šmýkačke.

Zahraničnej súťaže sa tím Ohyzdov mohol zúčastniť aj vďaka SCVČ na Malej hore 3, ktoré  uhradilo všetky náklady, ktoré boli s touto účasťou v zahraničí spojené.