Jesenná žatva talentov
               

Jesenná žatva talentov

Dátum: 17.10.2018  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

Začínajú krajské kolá Festivalu vedy a techniky AMAVET

V tomto týždni sa uskutoční 8 krajských kôl 21. ročníka Festivalu vedy a techniky AMAVET. Do súťaže sa zaregistrovalo 203 žiakov so 138 vedátorskými projektami. Najviac súťažiacich bude v kategóriách Biológia 24, Elektrina a mechanika 23, Environmentálne vedy 19 a Fyzika a astronómia 14 prihlásených projektov. Najviac žiakov je z posledného - 4. ročníka stredných škôl.

Najúspešnejší súťažiaci z krajských kôl postupujú na celoslovenské finále, ktoré sa uskutoční počas Týždňa vedy a techniky na Slovensku v Bratislave. Súťažná prezentácia a vyhodnotenie 90 najlepších vedátorských prác z krajských kôl sa uskutoční v dňoch 8. a 9. novembra 2018, v čase od 9:00-18:00 v areáli výstaviska INCHEBA, hala A0 v Bratislave. Na podujatí Vás privítajú aj mladí vedci z Ruska, Belgicka, Španielska a Mexika. Viac informácií nájdete na www.festivalvedy.sk.

Už tretí rok bude Festival vedy a techniky AMAVET súčasťou medzinárodného knižného veľtrhu BIBLIOTÉKA a výstavy vzdelávania a didaktickej techniky PEDAGOGIKA, ktoré sa uskutočnia v INCHEBA EXPO Bratislava.

Víťazi celoslovenského finále Festivalu vedy a techniky AMAVET získavajú postup na prestížne svetové a európske prehliadky a súťaže.

Termíny a miesta krajských kôl: