Kreatívny svet matematiky
               

Kreatívny svet matematiky

Dátum: 07.02.2018  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

Príležitosť pre mladých matematikov ponúka Oxfordská univerzita

Výzva na predkladanie žiadostí o PROMYS Europe 2018

PROMYS Europe je náročný šesťtýždňový rezidenčný letný program na Oxfordskej univerzite. Program je určený na podporu ambicióznych študentov v matematike, ktorí majú aspoň 16 rokov, aby preskúmali kreatívny svet matematiky. Účastníci sa zaoberajú základnými matematickými otázkami v bohato stimulujúcej komunite kolegov. Účastníkmi diskusií sú študenti, ktorí sa prihlásia do prvého ročníka programu, ale aj tí, ktorí sa projektu už zúčastnili. Diskutujú aj vysokoškolskí poradcovia, výskumní mentori, pedagógovia fakulty a hosťujúci matematici. Je to príležitosť pre študentov z celej Európy, ktorí prejavujú nezvyčajnú pripravenosť hlboko premýšľať o matematike.

Študenti prvého ročníka sa zameriavajú predovšetkým na sériu veľmi náročných súborov problémov. Čakajú ich denné prednášky a prieskumné projekty v teórii čísel. Bude tu tiež program rozhovorov hosťujúcich matematikov a poradcov o širokej škále matematických predmetov, ako aj kurzy zamerané predovšetkým na študentov, ktorí sa vracajú do PROMYS Europe už po druhý alebo tretí raz.

PROMYS Europe je partnerstvo Wadham College a Matematického inštitútu na Oxfordskej univerzite, Clay Mathematics Institute a PROMYS (Program v matematike pre mladých vedcov, založený v Bostone v roku 1989).

Program vychádza zo zásady, že financie by nemali brániť talentovaným študentom v účasti. Väčšina nákladov je pokrytá partnerstvom a veľkorysými darmi od fanúšikov. Okrem toho je podľa potreby k dispozícii úplná alebo čiastočná finančná pomoc, ktorá môže pokryť poplatky a cestovné náklady.

Bližšie informácie a žiadosť nájdete na webovej stránke PROMYS Europe www.promys-europe.org. Termín uzávierky prihlášok je 18. marca. PROMYS Europe 2018 bude od 15. júla do 25. augusta na Oxfordskej univerzite.

Glenn Stevens, riaditeľ PROMYS Europe

Tu v minulom roku chýbala slovenská vlajka. Zmeň to práve TY a prihlás sa!