Nová súťaž CERN-u „Častice pre Vás - Particles4U“
               

Nová súťaž CERN-u „Častice pre Vás - Particles4U“

Dátum: 08.12.2017  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

Viete, že žijeme vo svete plnom častíc? Ak áno, je tu pre učiteľov základných a stredných škôl a ich žiakov nová súťaž “Častice pre Vás” - „Particles4U“.

Výzvou je vytvoriť vzdelávací, zábavný a inšpirujúci nástroj, ktorý demonštruje prítomnosť elementárnych častíc v našom každodennom živote. Môže to byť vec, prototyp, vzdelávací plán, aktivita, hra, experiment, či dokonca umelecké dielo. Buďte kreatívni!

Súťažiť môžu všetci učitelia všetkých predmetov a žiaci základných a stredných škôl z celého sveta a to v ich materinskom jazyku! Môžu sa zapojiť jednotlivci, skupiny, triedy a dokonca aj skupiny tried. Toto zahŕňa budúcich umelcov, hudobníkov a spisovateľov ako aj talenty na matematiku a vedu. Vašim cieľom je naučiť svet, že časticová fyzika je všade a ovplyvňuje naše životy mnohými spôsobmi.

Môžete vyhrať časticový detektor, špeciálny darček z CERN-u a návštevu časticového fyzika vo Vašej skole!

Particles4U súťaž je sponzorovaná Európskou fyzikálnou spoločnosťou (EPS) a organizovaná kooperáciou International Particle Physics Outreach Group (IPPOG).

Viac informácií nájdete po slovensky na http://ippog.org/particles4u/sk, kde môžete poslať prihlášku s Vašim dielom do 7. januára 2017!