V sklade kečupu
               

V sklade kečupu

Dátum: 08.12.2017  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

Udialo sa to v sobotu 22.4.2017. Členovia krúžku elektroniky a robotiky z AMAVET klubu 808 vycestovali do Bratislavy na 17. ročník medzinárodnej súťaže robotov, ktorá sa konala na Fakulte elektrotechniky a informatiky, STU v Mlynskej doline.  Súťaž, ktorá už pravidelne každoročne priťahuje pozornosť  záujemcov o elektroniku a robotiku a nesie meno ISTROBOT.

„V sklade kečupu“ nie je lyrický názov obrázku z návštevy miestnej konzervárne, ale jedna z viacerých súťažných disciplín, v ktorej si zmerali šikovnosť mladí žiaci a študenti v konštrukcii a programovaní robotických modelov. Súťažných disciplín je na ISTROBOT-e viacej:  Stopár – kde robot má čo najrýchlejšie prejsť zadanú dráhu a zdolať všetky jej nástrahy.  Myš v bludisku - autonómny robot - myš má čo najrýchlejšie nájsť cestu bludiskom. Lietajúca výzva - cieľom je zostrojiť lietajúci stroj, ktorý prejde vo vyhradenom priestore špecifikovanú dráhu pomedzi prekážky. Voľná jazda – v tejto kategórii každý súťažiaci môže predviesť všetko, čo jeho robot dokáže. Robotí šprint – úlohou robota je prebehnúť do cieľa čo najrýchlejšie. V sklade kečupu - v tejto kategórii je úlohou zostrojiť robota, ktorý dokáže správne usporiadať konzervy s paradajkovým pretlakom v sklade.

A práve v poslednej menovanej kategórii sa členom nášho AMAVET klubu darilo najviac. V medzinárodnej konkurencii robotických modelov sa Martin Hošek, Lukáš Hošek a Ondrej Škorňák  umiestnili na peknom treťom mieste za reprezentantmi z  Poľska a Čiech. Výsledky sú aj na WEB stránke http://www.robotika.sk/contest/2017/index.php?page=results

Aj ďalší členovia klubu Matúš Božik a Rastislav Mozola prispeli svojim dielom k nášmu úspechu. A hlavne všetci zbierali skúsenosti, učili sa, videli a zažili hodne zaujímavého čo ich v budúcnosti posunie o kus ďalej a možno im určí aj ich budúcu profesionálnu dráhu.

Ing. Ľudovit Baranček, vedúci tímu robotikov