„Neviem či sa mám tešiť, alebo byť smutná...?“
               

„Neviem či sa mám tešiť, alebo byť smutná...?“

Dátum: 13.09.2017  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

Denné letné tábory s AMAVET-om

Ahoj Katka, rada by som sa podelila o spätnú väzbu na tohtoročný denný tábor. Deti sa zhodli, že týždeň na tak skvelý tábor, ako ste pre nich pripravili, je málo. Tobi tvrdí, že by mal byť aspoň 2-týždňový turnus. Veľmi sa im páčilo. Tábor označili za najlepšie prežitý prázdninový čas. Neviem či sa mám tešiť, alebo byť smutná z toho, že zážitky z tábora predčili čas strávený s nami? Už teraz sa tešia na ďalší rok. Robíte to dobre. Ďakujeme.

Budúci rok zvažujeme aj pobyt v Chorvátsku s AMAVET-om. 

S pozdravom Tobi a Alicka s rodičmi. 

Takéto pochvalné maily vždy potešia a sú impulzom do ďalšej práce. Aj počas tohtoročných letných prázdnin podali pomocnú ruku pracujúcim rodičom animátori Asociácie pre mládež, vedu a techniku. Na základe pozitívnych ohlasov z minulého roka v centrále AMAVET-u dali hlavy dokopy a vytvorili program plný zábavy, pokusov, poznávania a vzájomnej komunikácie, ktorá dnešným deťom tak žalostne chýba. V dennom tábore v Bratislave - Rači ponúkli v dvoch turnusoch v júli a auguste pokusy Zvedavých vedcov, 3D tlač s robotikou, Zážitkové centrum vedy Aurélium, ale aj pobyty v prírode - splav Malého Dunaja a turistiku v Malých Karpatoch. 

V Zážitkovom centre  vedy AURÉLIUM sa deti vyšantili na atraktívnych hrách s kúzelnými javmi prírody. Návšteva Fakulty informácii a informačných technológii STU ponúkla mladučkým „vedátorom“ priestor na zoznámenie sa s prácou a technológiami digitálnej výroby 21. storočia. Atraktívny bol aj splav po Malom Dunaji na katamaranoch. Deti sa oboznámili s faunou a flórou lužných lesov formou príbehov a hier, opekali si špekáčky pri ohni a tí ktorí mali záujem, vyrobili si modrotlač pod vedením jedného z mála odborníkov. Peter Trnka pokračuje v rodinnej tradícii modrotlačiarov. Tí sú na Slovensku už len dvaja! Peter ukázal deťom tradičnú techniku zdobenia a farbenia látky, ktorá má už 400-ročnú históriu.  Za využitie lodenice a vytvorenie bezpečných podmienok pre deti patrí poďakovanie vedúcemu AMAVET klubu 946 v Zálesí Mariánovi Fačkovcovi.  Na tímové hry a bádateľské aktivity využili ústretovosť Mestskej časti Bratislava – Rača, ktorá poskytla deťom nádherné priestory Krasňanskej besedy, za čo patrí vďaka najmä starostovi Petrovi Pilinskému a vedúcej zariadenia Viere Kopečnej. V budúcom roku tábory zopakujú a rodičia určite budú očakávať pomocnú ruku, ktorá z pohľadu rodinného rozpočtu bola v tomto roku naozaj korektná – 80 eur za týždeň zážitkov! Takáto nízka cena mohla byť aj vďaka Nadácii Volkswagen a Bratislavskému samosprávnemu kraju, ktorí prispeli na materiálne zabezpečenie aktivít.

Ján Nemec