AKTIVITY KLUBOV - Nezabudnuteľný výlet s členmi AMAVET klub 855
               

AKTIVITY KLUBOV - Nezabudnuteľný výlet s členmi AMAVET klub 855

Dátum: 13.09.2017  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

Tak, sadnite si spolu s nami do autobusu, lebo o chvíľku sa ocitneme na Letisku Košice. Medzinárodné letisko je podľa počtu pravidelných liniek druhé najväčšie na Slovensku. Ešte pred prázdninami amaveťáci z rožňavského klubu 855 sme sa dostali pod prísnym dohľadom kamier a pracovníkov letiska do blízkosti pristávacích dráh, odletových dráh.

Je to neuveriteľný zážitok vidieť tak z blízka odletieť a pristávať lietadlá. Nie každý  sa dostane do takej bezprostrednej blízkosti, za čo ďakujeme všetkým pracovníkom letiska.

Z letiska odchádzame do OC  Optima, samozrejme už nás čaká  animovaná rozprávka „OZZY“. Príbeh priateľského psíka, ktorý žije idylickým životom v rodine Martinsovcov. Rozprávka nám pripomína, že láska nikdy neumiera, skutočný priatelia nás nikdy neopustia a každé stvorenie na svete má svoje jedinečné poslanie.

Ešte to nie je koniec výletu,  nasadajte, lebo po krásnej rozprávke sa zastavíme v Múzeu letectva v Košiciach. Už nás víta lektor letectva, ktorý nám bližšie priblížil expozície, ktoré sú umiestnené v tomto múzeu. Začala sa prehliadka, ale aj sústavné fotenie kolekcií spaľovacích a prúdových motorov, originálnych stíhacích lietadiel a vrtuľníkov, repliky historických lietadiel, Galéria prezidentských lietadiel. Nádhera! Toto múzeum patrí k ojedinelým nielen na Slovensku, ale aj v Európe.  Bol to pre nás veľký zážitok, keď nám lektor otvoril  jeden prezidentský  špeciál a dovolil nám nahliadnuť a najme vojsť dnu.

Výlet  bol nad naše očakávanie. Bolo super.

AMAVET KLUB 855 pri ZŠ  Zlatá 2, Rožňava