Svetová súťaž I-SWEEEP pohľadom slovenských medailistov
               

Svetová súťaž I-SWEEEP pohľadom slovenských medailistov

Dátum: 11.05.2017  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

Adrián a Filip

 Keďže to bolo pre mňa a Adriána prvýkrát, čo sme navštívili USA, tak to bol pre nás ohromujúci zážitok. Iná kultúra, obrovské mesto, ktoré len tak v Európe neuvidíte, zaujímavá kuchyňa, skvelé počasie, vynikajúci hotel pár krokov od centra. Kombinácia týchto faktov spravila našu cestu do USA veľmi pútavou.

Po prílete a ubytovaní nás to hneď ťahalo pozrieť si mesto. Keď sme sa na druhý deň zobudili, zažili sme nepríjemnú situáciu. Na izbe sme mali pár malých švábov. Okamžite sme utekali na recepciu, a nakoniec sa nám podarilo vybaviť si inú izbu. Za odplatu nás presunuli o poschodie vyššie na 12. poschodie s „prémiovým“ výhľadom na americký Houston.

Keďže Houston je veľmi veľké mesto, a peši by sme toho veľa nepopozerali, tak sme sa rozhodli požičať si mestské bicykle, na ktorých sme prebádali celé centrum.

Mali sme zabezpečené iba raňajky, tak sme mali možnosť vyskúšať rôzne miestne reštaurácie a lokálne jedlo, ktoré nebolo síce zdravé, typicky americké, ale zato bolo dosť chutné. Raňajky na hoteli boli prvé tri dni skvelé, avšak posledné 2 dni neboli veľmi jedlé. Popravde, poslednýkrát sme na raňajky ani nešli.

Celkovo sme si I-SWEEEP užili. Uvítací ceremoniál bol doplnený o rôzne tanečné vystúpenia a prezentácie, rovnako ako aj záverečný ceremoniál, ktorého súčasťou bola aj živá kapela.

Na I-SWEEEP-e bolo spoločne s nami takmer 500 projektov zo 60 krajín z celého sveta a

3. miesto v kategórií Energy nás veľmi potešilo.

Adrián Páleš a Filip Tomáška, 3. miesto, projekt svetovo prvej bezkontaktnej cyklo-nabíjačky RIDELO pre prenosné zariadenia