Sobota plná spevu a spoznávania vedy a techniky.
               

Sobota plná spevu a spoznávania vedy a techniky.

Dátum: 09.05.2017  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

Radi spievame, tancujeme, ale aj spoznávame nové veci. Preto sme sa tešili na sobotňajší výlet, ktorý pre nás pripravil klub AMAVET pri našej Základnej škole v Rožňave.  

My „Amaveťáci“ sme v kine Cinemax v Košiciach ako doma. Aj teraz sme sa tešili na americký rozprávkový film natočený v roku 2016 pod názvom Spievaj. Veľkolepá talentovaná spevácka súťaž, akú ešte svet nevidel. Pestré zloženie zvieracích súťažiacich, repertoár piesní od speváka Franka Sinatru až po Lady Gaga nás pohltili tak, že sme si na konci filmu spoločne  aj zatancovali. 

No nebola to jediná cesta za sobotňajšími zážitkami v Košiciach. Po vynikajúcom rozprávkovom filme,  sme sa presunuli do STEEL Parku – Košice. Ocitli sme sa v zábavnom technickom centre, kreatívnej fabrike. Našli sme tu 50 interaktívnych exponátov, ktoré sú príbehom začiatku vzniku ocele. Expozícia nám ponúkla aktívne hranie sa s exponátmi  z oblasti fyziky, optiky, geológie, magnetizmu, hutníctva, biometriky, strojárenstva.  Oddychovať pri takýchto sobotňajších aktivitách je pre nás vždy obrovským zážitkom pretože vieme, že sa nielen zabavíme , ale sa  aj niečo nové naučíme.

AMAVET klub 855 z Rožňavy