Zázrak zo Slovenska
               

Zázrak zo Slovenska

Dátum: 11.04.2017  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

„Ako dvojročná som prvýkrát chytila ceruzku do ruky a odvtedy som ju nepustila.“ Dnes už o osemnásťročnej Bratislavčanke Eme KLUČOVSKEJ hovoria v hollywoodskych štúdiách na vizuálne efekty ako o zázraku zo Slovenska! Hodnotiacu porotu Junior Internetu AMAVET očarila minulý rok, kde suverénne zvíťazila v kategórii JuniorDIZAJN. Na tohtoročnom 12. ročníku Ema už rozdávala svoje skúsenosti rovesníkom za rečníckym pultom, aby ich motivovala pri rozvíjaní talentu. Dizajnérka postavičiek – príšeriek, talentovaná Ema, ako sama vraví: „Od malička som milovala drápy, zuby, krv a PRÍŠERKY. Neviem kresliť ľudí, ale príšerky ma fascinujú“. Mňa zas fascinuje Ema. Preto som využil jej účasť na Junior Internete AMAVET, požiadal o podpis, ktorý v budúcnosti môže mať cenu zlata, a požiadal ju o krátky rozhovor.

Prezentácia svojich prác na 11. ročníku Junior Internet AMAVET 2015

  • Kedy si si dala cieľ ísť do Hollywoodu? Čo ťa k tomu inšpirovalo?

Začala som publikovať svoje príšerky na internet, najskôr som sa veľmi hanbila. Jedna z možností, kde by sa moje potvorky mohli uplatniť, sú sci-fi a fantasy filmy či hry. Ja milujem tieto žánre a mám napozeraných veľa filmov a hrávam aj počítačové hry. Napísala som do štúdií po celom svete. Hollywoodske štúdia som začala kontaktovať, keď som mala asi 14-15 rokov. Odpoveď prišla! A veľmi rýchlo! Urobili so mnou cez skype interview a pozvali ma do štúdia. Videla som, kde sa „narodil“ Avatar... Jednoducho, nesmiete sa hanbiť. Musíte urobiť prvý krok Vy!

  • Koľko času stráviš denne pri kreslení?

Vždy, keď dokončím školské povinnosti, sadnem si za počítač a pracujem na svojich potvorkách až pokiaľ sa mi nechce ísť spať. Cez víkendy som online od rána až do večera. Priemerne sa tomu denne venujem 7 hodín.

  • Akú známku si mala v škole z kreslenia?

Jednotku

  • Ako si sa dozvedela o súťaži AMAVET?

Odporučila mi ju moja profesorka informatiky z Evanjelického Lýcea.

  • Čo ti dala súťaž v AMAVET-e?

Bola som prijatá na FIIT! Aj keď maturovať mám až budúci rok, som na 5-ročnom gymnáziu

  • Nezabudneš na nás, na AMAVET, keď už budeš veľmi úspešná niekde v americkom štúdiu?

Nie, nezabudnem. Ale pre istotu sa mi pripomeňte

  • Kde teraz študuješ a kam sa chystáš študovať?

Momentálne som na Evanjelickom Lýceu v Bratislave, ale teraz z mojich najbližších a najväčších snov je dostať sa na Gnomon University of Visual Effects in Hollywood, kde je možnosť zvoliť si konkrétne odvetvie, ako napríklad tvorba postavičiek do filmov a hier.

  • Máš aj inú záľubu okrem kreslenia?

Sokoliarstvo a zahrám sa aj nejakú PC hru.

  • Na vystúpení, pri motivačnej prezentácii, si vravela, že si schudla. Začala si aj športovať?

Práveže ani nie, iba trošku, skorej už tak nepapám.

  • Máš bližšieho priateľa?

Nemám a ani sa nechystám mať, lebo by som nemala naňho veľmi čas.

  • Kde ťa uvidíme o rok? O 5 rokov? O 10 rokov? O 30 rokov?

Teraz sa najbližšie chystám do Ameriky, idem navštíviť aj tú ich Gnomon University a o 5 rokov by som už chcela byť zamestnaná v nejakom celosvetovom štúdiu a pracovať na svetoznámych projektoch. Mojim najväčším snom je, aby jedna z mojich postáv sa stala známou po celom svete. Napríklad z príšeriek sú Votrelec (Alien), Godzila, či Predátor...

 

Z úprimného srdca jej to želá celý AMAVET a za rozhovor ďakuje Ján Nemec