V tomto roku rekordný počet prihlásených projektov
               

V tomto roku rekordný počet prihlásených projektov

Dátum: 10.03.2017  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

V utorok 28. februára o 23:59 h, kedy bola uzávierka prihlasovania súťažiacich na Junior Internet 2017, sa v registračnom systéme AMAVET-u objavilo rekordné číslo prihlásených projektov – 272 od 345 žiakov!!!

Koordinátor súťaže Dávid Richter mi spresnil počty projektov aj podľa jednotlivých kategórií: „Najväčší záujem, ale aj nárast oproti minulému roku, 85 projektov, sme zaznamenali v kategórii JuniorDESIGN, 64 projektov je prihlásených v kategórii JuniorWEB, zhodný počet 49 je v JuniorTEXT-e a JuniorBLOG-u. V kategórii JuniorAPP súťaží 15 projektov a najmenej je tradične zastúpená kategória JuniorLEARN s 10 projektami.“

345 žiakov teraz netrpezlivo čaká do polovice marca na ortieľ odbornej komisie, ktorá prihlásené práce hodnotí. Jedenásť hodnotiteľov prideľuje body podľa vypracovanej úrovne, či už technickej, grafickej, ale aj jazykovej, obsahovej a podobne. O úspechu projektu rozhoduje originalita a nápad, dizajn a vizuál, technické prevedenie, ale aj responzivita, návštevnosť a bezpečnosť. Práce s najvyšším počtov bodov postúpia do finále na súťažnú konferenciu Junior Internet 2017, ktorá sa uskutoční 31. marca a 1. apríla na akademickej pôde, na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Každý z postupujúcich bude mať 3 a pol minúty na to, aby svojou prezentačnou zručnosťou presvedčili hodnotiacu komisiu, že je najlepší!

Prihlásené práce hodnotia ľudia z úspešných webových projektov a organizácií, ktorí okrem hodnotenia aj poradia začínajúcim autorom v ich prezentovaní vo svete online marketingu. Sú to: Boris Vavrík z Vacuumlabs, Miroslav Meňhert z mundef creative linguistics, s.r.o., Jakub Kšiňan, grafik a študent FRI zo Žilinskej Univerzity, Patrik Holotňák z Adbee digital s.r.o., Tomas Abaffy z ABAFFY DESIGN, Ľuboš Demovič z portálu Zones.sk, Ľudovít Franta z Principio MSD, s.r.o., Marcel Marko z QBSW, a.s., Katarína Touquet Jaremová zo Zastúpenia Európskej komisie v SR, Gabriela Kukolová, riaditeľka AMAVET-u, z ktorého je aj hodnotiteľ Ján Nemec.