Amavet na Majstrovstvách SR v raketovom modelárstve
               

Amavet na Majstrovstvách SR v raketovom modelárstve

Dátum: 07.09.2016  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

Od 9. do 12. júna 2016 sa v priestoroch letiska Kamenica nad Cirochou konali Majstrovstvá Slovenska v raketovom modelárstve. Na súťaži mali zastúpenie aj modelári z klubu Amavet č. 808. Po predchádzajúcich sľubných výsledkoch z prvej série M-SR v obci Koš, chceli aj z tejto súťaže získať medailové umiestnenia. Veď sa bojovalo aj o body do reprezentačného družstva SR pre nadchádzajúce Majstrovstvá sveta na Ukrajine. Klub reprezentovali Veronika  Mitašová, Klaudia Urbanová a Jozef Holobradý. Počasie bolo priam ideálne pre zdarný priebeh súťaže. 

Umiestnenie našich modelárov bolo nasledovné:

kategória S1A:

V. Mitašová 4. miesto, K. Urbanová 5. miesto a J. Holobradý 6. miesto

kategória S7:

V. Mitašová 2. miesto, J. Holobradý 3. miesto a K. Urbanová 4. miesto

kategória S6A:

V. Mitašová 3. miesto, J. Holobradý 15. miesto a K. Urbanová 17. miesto

 

Žiaľ v poslednej kategórii sa našim pretekárom nie veľmi darilo, keď okrem Veroniky  Jozef aj Klaudia zapísali po jednej nule vo svojich štartoch. To ich odsunulo až do druhej desiatky súťažiacich. Nuž, športové šťastie je vrtkavé.

Blahoželáme našim modelárom k dosiahnutým výsledkom a želám veľa platných a dlhých letov v ďalších súťažiach. Ešte nás čaká modelársky tábor u priateľov v Krupke, kde sa naučíme stavať modely rakiet jednoduchšou a hlavne lacnejšou technológiou. Už teraz sa na našich priateľov z ČR tešíme.

Súťaž bola podporená Ministerstvom školstva SR.

Mgr. Janka  Kajanová, vedúca klubu AMAVET č. 808