Zážitok prekonal sklamanie z výsledku
               

Zážitok prekonal sklamanie z výsledku

Dátum: 09.05.2016  |  Autor: Janko  |  Kategória: nekategorizované

VERNARDSKÉHO NÁRODNÁ SÚŤAŽ v MOSKVE s našimi reprezentantami

V novembri minulého roku sme sa so spolužiakmi rozhodli projekt "Cloudový informačný systém" prihlásiť a odprezentovať na Festivale vedy a techniky, kde sa nám podarilo obhájiť prvé miesto v kategórii informatika. Vďaka tomuto úspechu sme boli vyslaní ako reprezentanti Slovenska a aj Európskej únie na Vernadského národnú súťaž v Moskve.

Boli sme nadšení z tohto postupu do krajiny ako je Rusko a nevedeli sme sa súťaže dočkať! Ako sme nakoniec zistili, naša radosť bola opodstatnená. Život v Moskve a aj v celom Rusku bol presne taký, ako sme si predstavovali. Boli sme ohúrení historickou časťou mesta a všetkými ruskými pamiatkami, ale aj prekvapení niektorými situáciami, ktoré sa vážne môžu stať iba v Rusku. Napríklad stroskotaný čln v strede sídliska v centre Moskvy, alebo pani v metre s igelitkou v ktorej bol, nerobím si srandu, originálny meč!

Jedlo nás taktiež prekvapilo, ale ku koncu výletu už boli naše žalúdky vycvičené. Čo sa súťaže týka, už len naša účasť na nej vzbudila veľký záujem. Mali sme rozhovory s viacerými ruskými médiami, ktoré boli našim projektom nadšené a zaujaté. Prvým kolom súťaže, prezentáciou so stánkom s postermi, sme sa úspešne prebojovali a postúpili do finále kategórie Informatika a matematika. Tam úspechy nášho projektu končili a celkové prvé miesto patrilo chlapcovi z Ruskej federácie, ktorý si ho obhájil vlastnou matematickou teóriou. Trochu sklamaní z výsledkov súťaže, ale na druhú stranu nadšení z výletu, sme sa vrátili po týždni domov. Sláva z výhry pominie, ale spomienky na tento výlet nám ostanú v pamäti ešte dlhé roky. Sme vďační, že sa nám podarilo dostať tak ďaleko a že nám to AMAVET umožnil. Taktiež prajeme veľa šťastia naším nasledovníkom!

Štefan Štefančík, Jr.