Čo je Go-Lab
               

Čo je Go-Lab

Dátum: 09.12.2015  |  Autor: Katka  |  Kategória: nekategorizované

Go-Lab, alebo "Globálne on-line vedecké laboratóriá" pre začlenenie objavného vyučovania (IBL = inquiry based learning) na stredných školách, je európsky projekt, ktorého cieľom je povzbudiť mladých ľudí vo veku od 10 do 18 rokov, aby sa zapojili do vedeckých tém, získali schopnosť vedeckého bádania a zažili tak na vlastnej koži vedu a výskum vďaka aktívnemu zapojeniu sa do experimentov. 

Za týmto účelom sme vybudovali archív, ktorý obsahuje on-line vedecké laboratóriá, ako aj súvisiace učebné plány (alebo "priestory pre objavne učenie", tzv. Inquiry learning spaces (ILS).

Dnes je v Go-Lab archíve viac ako 150 laboratórií z rôznych tém a vedeckých odborov, ako je fyzika, chemia, biológia, environmentálne vzdelávanie, astronómia,  geografia, či matematika. Materiály sú k dispozícii najmä v angličtine, ale aj v rôznych iných jazykoch, niektoré dokonca aj v slovenčine.

Pozývam Vás, aby ste sa stali pilotným učiteľom/učiteľkou Go-Lab projektu.

Aby ste sa stali pilotným učiteľom, nemusíte vyvinúť žiadne zvláštne úsilie, jednoducho len vyskúšať jedno z našich laboratórií či učebných plánov, ktoré sú pre Vás k dispozícii v archíve.

Barbora Gulejova, PhD

Education and Public Outreach Group

European Organization for Nuclear Research CERN

Geneva – Switzerland

Tel: +41 22 76 63048

Mob: +41 75 411 7526