Letné sústredenie mladých modelárov
               

Letné sústredenie mladých modelárov

Dátum: 09.12.2015  |  Autor: Katka  |  Kategória: nekategorizované

Ako po iné roky tak i teraz počas letných prázdnin sa mladí modelári z AMAVET klubu č. 808 rozhodli stráviť svoj voľný čas pri vode, čo je ich ďalšia spoločná záľuba. Obvyklým miestom stretnutia bývala vodná nádrž Veľké Uherce. Chlapci tu pri love rýb a čistení okolia od odpadkov zmajstrovali aj špeciálny typ rakety - „Raketa s podvodným štartom“. de o klasickú raketu so špeciálne upraveným štartovacím zariadením, ktoré umožňuje zapálenie motora a samotný štart spod vodnej hladiny.

Nakoľko je však priehrada už dva roky bez vody a chlapci sa nechceli svojej záľuby vzdať, uskutočnilo sa tohtoročné letné sústredenie pri vodnej nádrži „Štrky“ v Žabokrekoch nad Nitrou. Smozrejme v ničom nezaostávalo za tými predchádzajúcimi.

Chlapci venovali svoj voľný čas okrem rybárčenia aj vyčisteniu okolia od odpadkov, čo určite ocenili aj ochranári, dokončili a vypustili špeciálnu „podvodnú“ raketu a nezabudli ani na loptové hry a večerné posedenia pri ohníčku. „Dedo Jožko“, ktorý bol dušou sústredenia, vypekal a opekal od výmyslu sveta rybky, ktoré sa podarilo deťom uloviť. Večer prišli svoje ratolesti „navštíviť“ i rodičia. Ako býva dobrým zvykom nechýbal ani pán Holobradý s neodmysliteľnou gitarou.

A tak sa od ohníka nešírili iba nozdry dráždiace vône rybičiek, ale i trampské melódie, ktoré prilákali aj ďalších záujemcov a chlapci mali hneď aj nových priateľov. Sme radi, že majú ďalšiu spoločnú záľubu, a napriek celoročnému stretávaniu sa počas krúžkov a súťaží, ešte u nich nevypukla „ponorková choroba“.

Veríme, že sa nám podarí prázdninovú enviromentálno – modelársku  aktivitu zachovať ešte veľa, veľa nasledujúcich prázdnin a že nás rodičia budú aj naďalej, tak ako tento rok, podporovať.

Vďaka všetkým za príjemne a zmysluplne strávené prázdninové dni.

Janka Kajanová

AMAVET klub č. 808