Príjemné predĺženie prázdnin vďaka LaBáK-u
               

Príjemné predĺženie prázdnin vďaka LaBáK-u

Dátum: 07.10.2015  |  Autor: Bronka  |  Kategória: nekategorizované

Za druhé miesto v online súťaži LaBáK, ktorú organizovala Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET) som získala možnosť stráviť príjemných pár dní v ich vedeckom tábore v Chorvátsku. Bolo to pre mňa krásne vyvrcholenie prázdnin a zároveň odmena za aktivitu a prácu počas uplynulého školského roka. Som nadmieru spokojná. Takéto prázdniny by som si rada ešte niekedy zopakovala. A, samozrejme, dopriala by som to aj ostatným, ktorí sú ochotní okrem svojich povinnosti v škole urobiť aj niečo navyše. Som presvedčená, že každý z nás na to má.

Mimoriadne príjemným spôsobom sme si predĺžili letné prázdniny. V čase, keď ostatní už začali zarezávať v školských laviciach a škola začínala naberať tie správne pracovné obrátky, my sme si ešte užívali teplučké slniečko jadranského pobrežia a perfektne sme si to vychutnali. Cesta autobusom do letoviska na brehu Jadranského mora síce nebola najľahšia, ale potom to už bolo skvelé. Boli sme dobrá partia z celého Slovenska. Ubytovaní sme boli v mobilných domčekoch, ale mali sme možnosť nocovať aj pod holým nebom na terase alebo v hojdacej sieti. Príjemné počasie na prelome augusta a septembra a teplé noci to ešte umožňovali, tak prečo to nevyužiť. Samozrejme, že hlavnou našou činnosťou bolo kúpanie sa v mori, opaľovanie, bláznili sme sa na pláži. Tak to má byť cez prázdniny, nie? Zároveň bol tábor zameraný na riešenie rôznych úloh z  biológie a nechýbali ani zaujímavé chemické či fyzikálne pokusy. Určite nebol čas na nudu, celý pobyt sme mali vyplnený zaujímavými aktivitami.

Na záver by som sa rada za všetkých táborníkov poďakovala najlepším vedúcim Milošovi, Lucke, Dávidovi a Maťovi. Za vašu nekonečnú trpezlivosť, tolerantnosť pri našich výstrednostiach a obetovanie vlastného spánku vám patrí obrovské ĎAKUJEME ! :-)

 

Nela Gloríková