Festival vedy a techniky 2015
               

Festival vedy a techniky 2015

Dátum: 24.09.2015  |  Autor: Dávid  |  Kategória: nekategorizované


Hlavné podujatie Týždňa vedy a techniky na Slovensku pošle nadaných žiakov do celého sveta!

ucastnici festivalu vedy

Nadaní žiaci v oblasti vedy a techniky sa môžu prihlásiť na celoštátnu súťažnú prehliadku Festival vedy a techniky AMAVET. Festival je jedným z hlavných podujatí Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Víťazi získajú nominácie na najprestížnejšiu súťaž mladých vedcov INTEL ISEF v USA.

loga organizatorov tyzdna vedy a techniky

Festival vedy a techniky AMAVET je celoštátnou súťažnou prehliadkou vedecko-technických projektov žiakov základných a stredných škôl, ktorí prezentujú svoju vedecko-výskumnú činnosť pomocou panelovej prezentácie.

Žiaci v tímových alebo individuálnych prácach prezentujú svoje vedecko-výskumné projekty vedeckým pracovníkom a pedagógom v jedenástich súťažných kategóriách. Celoštátne finále súťaže sa uskutoční v dňoch 8. – 10. novembra v priestoroch nového Centra vedy CVTI SR na Bojnickej 3 v Bratislave“ približuje doc. Ing. Jozef Ristvej PhD., predseda o.z. AMAVET.

Pred celoštátnym finále súťaže sa uskutoční 6 krajských kôl v mestách Bratislava (Bratislavský a Trnavský kraj), Nitra (Nitriansky kraj), Partizánske (Trenčiansky kraj), Banská Bystrica (Banskobystrický kraj), Žilina (Žilinský kraj) a Prešov (Košický a Prešovský kraj).

Žiaci môžu prihlasovať svoje projekty na krajské kolá v príslušných termínoch, zverejnených na stránke súťaže, kde nájdu i viac informácií. Tí najlepší z krajských kôl postupujú priamo do finále.

Registrácia žiackych projektov na celoštátne kolo je otvorená do 20.10.2015, 12:00 na stránke súťaže www.festivalvedy.sk.

Organizátorom súťaže je Asociácia pre mládež, vedu a techniku o. z. a v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR, ktorá je priamo riadená organizácia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti pri CVTI SR.